Esik szét az Origo – egyre több a távozó

A szerdán kilépők mellett elhagyják a portált a hírek rovat tagjai, a videórovat, valamint az oldal „gyártásvezetője” és az egyik site menedzser is lelép.

Újabb vezető távozik az Origotól Bellay Szilvi személyében. Ővolt a “gyártásvezető” a portálnál, alá tartoztak a designerek, projektmanagerek, hasonlók – számolt be a 444.hu. Hozzáteszik, hogy Bellay ma mondott fel, de lépése nincs közvetlen összefüggésben Sáling félreállításával.A lap úgy tudja, hogy távozik még csapatából Déri Zsófi is, aki az értékesítés és a szerkesztőségek közötti munka összehangolásán dolgozott.

UPDATE!!!

Csütörtök este a Facebookon jelentették be az Origo Hírek rovatának tagjai, hogy elhagyják a portált. Mint írják: úgy látják, hogy Sáling Gergő főszerkesztő távozása után nem tudják folytatni az eddigi munkájukat. Ezért – egyéni megállapodások alapján – elhagyják az Origót. Hozzáteszik, hogy nagyon sajnálják, hogy ez a történet így ér véget.

A távozók név szerint: Albert Ákos, Dull Szabolcs, Fabók Bálint, Fábián Tamás, Joó Hajnalka, Rovó Attila, Sarkadi Zsolt, Szabó András, Vorák Anita és Zöldi Blanka. A videórovat is a közösségi oldalon posztolva búcsúzott.

Pethő András, a Lázár János utazásaival kapcsolatos cikkek írója szerdán távozott a portáltól. Kilépett az Origo Zrt. igazgatóságából egyik alapítója, György Péter is.

Feltevések és cáfolatok

A kiadó kedden vált meg az Origo főszerkesztőjétől, a háttérben sokan politikai akaratot sejtenek. Érzékenyen érinthette Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy az Origo megírta: Lázár Jánosnak hét nap alatt kétmillió forintos hotelszámlát sikerült összehoznia egy munkatársával.

Még kedd este tüntetést szerveztek az Origóért és a sajtószabadságért. Sáling Gergő a Hír24 kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy politikai okok állnak menesztése mögött. Pedig Lázár János is tőle várja, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba. A Magyar Telekom csütörtökön cáfolta a sajtóban megjelent találgatásokat, a német anyacég már szerdán megszólalt az ügyben.

Az Átlátszó.hu szerdán nyilvánosságra hozta a június 3-ai szerkesztőségi értekezleten elhangzottakat. A felvételen Vaszily Miklós, a cég vezetője azt bizonygatta a hitetlenkedő újságíróknak, hogy a döntés valóban közös megegyezéssel született, semmilyen politikai nyomás nem játszott közre benne

Jövő hétfőre újabb tüntetést hirdettek a Kossuth térre többek közt ezzel az üggyel kapcsolatban, „Ki az a Lázár János?” mottóval.

Címkék: origo