Belföld

Itt az újabb botrány: nem segített a Gyermekrák Alapítvány

A legtöbb daganatos kisgyereket kezelő klinika tavaly novemberben fordult az alapítványhoz, de hiába. 9 éve nem kapnak semmiféle támogatást tőlük.

A Tűzoltó utcai klinika egy nagyszabású felújításhoz kért segítséget a Gyermekrák Alapítványtól, hogy nappali osztályt alakítsanak ki a rákos gyerekeknek – írja az Index. Nem kértek pontos összeget – mondta a lapnak dr. Szabó András, a Tűzoltó utcai klinika vezetője, hozzátéve, hogy 2005 óta egyébként semmiféle támogatást nem kaptak az alapítványtól.

Kérésükre Balogh István, az alapítvány elnöke azt mondta, hogy janárban lesz döntés a támogatásokról, később ezt módosította márciusra. Végül május közepén küldtek egy levelet, melyben tájékoztatták a klinikát, hogy a kuratórium nem támogatja a kérésüket.

Szabó úgy tudja, hogy a Heim Pál Gyermekkórházban található, hasonló nappali osztályhoz adott pénzt az alapítvány, igaz, ott sokkal kevesebb beteget tudnak ellátni.

Az Index cikke emlékeztet, hogy korábban az ügyészség megállapította, hogy Balogh – törvénytelenül – saját maga döntött az alapítvány pénzügyeiről, a kuratórium csak utólag hagyta jóvá ezeket a döntéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik