Gazdaság

Gyermekrák Alapítvány: egymilliárdra hízott a vagyonuk

Kicsit több jött be az egyszázalékos szja-felajánlásokból és más úton is gyarapodott a jogsértésekért figyelmeztetett szervezet saját tőkéje.

A Gyermekrák Alapítványnak 2012-ben több mint 900 millió forintnyi volt a saját tőkéje, ez hízott tavaly egymilliárd forint fölé – írta meg az Origo.hu. Ebben benne van az is, hogy az egy évvel korábbinál kicsivel több (222 millió forintnyi) jött össze nekik a szja-s 1 százalékokból, és volt egyéb adományuk is, meg a saját tőke is kamatozott. Bevételük összesen 312 milli forintot tett ki, s mivel ezzel szemben 270 millió forintnyi kiadás állt, így került a saját tőke a bűvös határ fölé.

Gyermekrák Alapítvány

Zűrök az alapítvány körül

Mint korábban hírt adtunk róla, a szervezetnél januártól lefolytatott törvényességi ellenőrzéskor az derült ki, hogy az alapítvány elnöke, Balogh István egyedül döntött a pénzek felhasználásáról, illetve hogy a kuratórium szabálytalanul, utólag hagyta jóvá Balogh pénzügyi döntéseit. A Fővárosi Főügyészség ezért figyelmeztette őket.

Tavaly decemberben pedig az Index videóra vette, ahogy gyerekmentő autó viszi munkába az alapítvány vezetőjét.

Közben az is ismert, hogy az alapítvány ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya hűtlen kezelés miatt nyomoz, ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik