Belföld

Széles engedett is, meg nem is – Gyurcsány fizetett is, meg nem is

A nagyvállalkozó a kamatról lemondott, de továbbra is várja a Demokratikus Koalíció elnökének bocsánatkérő levelét.

Az április 24-i határidő lejárta, illetve többhetes halogatás után csütörtökön megérkezett Széles Gáborhoz az a kétmillió-százhuszonhétezer forintnyi kártérítés és perköltség, amelynek megfizetésére jogerős határozatban kötelezte Gyurcsány Ferencet a Fővárosi Törvényszék – írja a nagyvállalkozó lapja, a Magyar Hírlap. Előzőleg a milliárdos végrehajtási eljárást indított a pénzéért. Balsai Szabolcs ügyvéd – Széles jogi képviselője – azt mondta, a szintén a törvényszék által megítélt kamatok „lemaradtak”,  Gyurcsányék ugyanis az összeg „esetleges kifizetéséről” még egyeztetni akartak.

Széles Gábor visszavonja a végrehajtás iránti kérelmét és úgy döntött, méltányosságból elengedi a kamatot, hiszen  „láthatóan nagy megterhelést jelent Gyurcsány számára, hogy eleget tegyen a jogerős végzésnek”. A magyar médiacézár ugyanakkor továbbra is várja Gyurcsány bocsánatkérő levelét, amelynek megírására a Fővárosi Törvényszék ugyancsak kötelezte a volt kormányfőt, mivel megsértette Széles jó  hírnevét, amikor hivatalos Facebook-oldalán valótlanul azt állította, miniszterelnöksége idején lánya vagy menye számára kérte tőle az MTV2  közszolgálati csatornát.

A bírósági végzés egyébként már március 22-én jogerőre emelkedett, ennek ellenére Gyurcsány sokáig nem tett eleget a határozatnak, noha a határidő áprilisban lejárt. Széles Gábor saját lapjának korábban azt mondta, Gyurcsány ismét bebizonyította, nem tartja tiszteletben a törvényt. „Minden állampolgárnak kötelessége ugyanis tudni, ha egyszer született egy jogerős bírósági határozat, annak eleget kell tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik