Belföld

Széles végrehajtást indított Gyurcsány ellen

Az ok, hogy jogerős bírósági határozat ellenére sem fizet a volt kormányfő a nagyvállalkozónak.

A Magyar Hírlap és az Echo Televízió tulajdonosa azért perelt, mert a DK-elnök tavaly októberben hivatalos Facebook-oldalán írta azt, hogy miniszterelnöksége idején Széles Gábor megkereste, s kérte tőle lánya vagy menye számára az MTV2 frekvenciáját. A Fővárosi Törvényszék határozatában megállapította: ezzel a valótlan állítással Gyurcsány megsértette a nagyvállalkozó jó hírnevét. Kötelezte továbbá kétmillió forint és kamatai, valamint a perköltség megfizetésére.

Emellett a joghatóság arra is kötelezte az alperest, hogy bocsánatkérő magánlevélben is fejezze ki sajnálkozását az ügy miatt. A végzés már március 22-én jogerőre emelkedett, ennek ellenére Gyurcsány nem tett eleget a bíróság határozatának, noha a határidő áprilisban lejárt. Széles Gábor saját lapjának azt mondta, Gyurcsány ismét bebizonyította, nem tartja tiszteletben a törvényt. „Minden állampolgárnak kötelessége ugyanis tudni, ha egyszer született egy jogerős bírósági határozat, annak eleget kell tenni.” Szerinte egyértelmű, hogy a bukott miniszterelnök semmilyen szinten nem tiszteli a jogállamot. Balsai Szabolcs ügyvéd, a felperes jogi képviselője ehhez hozzátette, a végrehajtási eljárást már meg is indították.

Széles és a szabálykövetés

Széles Gábor sem eszi azért olyan forrón a kását, ha a szabálykövetésről van szó: zalacsányi szállójára úgy tette ki a negyedik csillagot, hogy nem szerezte meg az ehhez szükséges minősítést. Csillagot mindenki annyit rak ki a szállodájára, amennyit akar, egy udvari vécés hostelre is felkerülhet öt plusz egy csillag, de a Hotelstars Union szállodaminősítő rendszer által felállított kritériumok teljesítése nélkül csak dekorációk. Széles szállodája ennek megfelelően ki is került a rendszerből. Széles így vélekedik az esetről: „A szakmával konzultálva tisztában voltam a négy csillag feltételeivel, amiket az akkor már zajló fejlesztésekkel teljesítünk. A jelenlegi törvények szerint már a fejlesztések elindulásakor kitehető az elérni kívánt minősítés, nálunk ezzel ellentétben erre akkor került sor, amikor a felújítások elérték azt a szintet, hogy ezt megtehettük. Szabályosan jártam el.” Lehet, de a Batthyány Kastélyszálló Zalacsány Hotel a mai napig nem található meg a minősítő szervezet honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik