Belföld

Szakmai képzésre küldték a trafikosokat

Országos képzést tart a dohánykoncesszióra jogosultak számára a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (ND Zrt.) több hatósággal együttműködve - tájékoztatta az ND Zrt. kedden közleményben az MTI-t.

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény (trafiktörvény) alapján a koncesszió jogosultjai (trafikok üzemeltetői) vállalták, hogy évente legalább egyszer részt vesznek a területi kereskedelmi és iparkamarák által szervezett szakmai képzéseken, konferenciákon.

A képzésen tájékoztatást kapnak egyebek között a koncessziós jogosultakat terhelő kötelezettségekről, a fiatalkorúak különös védelmére vonatkozó szabályokról, a nemzeti dohányboltok hatósági engedélyezéséről, illetve működtetésük szabályairól.

Az ND Zrt. a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének képviselőivel együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei képviseleteinek szervezésében indította el az országos szakmai képzést.

Ha érdeklik a képzések helyszínei és időpontjai, a www.nemzetidohany.hu honlapon ezek is megtekinthetőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik