Belföld

Orbán lenyakazói várják Kerényit

Orbán (Orbán)
Orbán (Orbán)

Nem lesz könnyű dolga a Demokrata szerkesztőségébe igyekvő miniszterelnöknek.

Hungarocell Kerényi-szobordöntés tán nem lesz ma este a Demokrata szerkesztőségénél, de valami flashmob egész biztosan várja majd a Magyar Krónika első szerkesztőségi értekezletére érkező Orbán Viktort és szerzőtársait. A villámcsődület tartalma egyelőre ismeretlen, ám a címe megvan: „Te is megírnád? Szervezője a szeptemberben hungarocell-Orbánt állító, majd ledöntő, Kónya Péter vezette Magyar Szolidaritás Mozgalom.

Szanyi is keresi a Jót

Az este hatra hivatalos konzervatív újságkészítők jötte előtt még a Brüsszelbe készülő szocialista Szanyi Tibor is sajtótájékoztatót tart délután háromkor Keresem a jót, keresem a hangot – az MSZP alkotó hozzájárulása a Magyar Krónikához címmel.

Az első számával a tervek szerint május elsején jelentkező Magyar Krónika ötletgazdája az alaptörvény asztalát ácsoló, Alföldi Róbertet buzizó, a Nemzeti Könyvtár sorozat gondozó Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott. A nemzetiszín szegélyű magazint a Polgári Magyarországért Alapítvány adná ki, melynek kuratóriumi elnöke Balog Zoltán emberi miniszter, a főszerkesztő a demokratás Bencsik Gábor lesz. A koncepció gyönyörű: jó hírekről kell írni jót szinte tetszőleges terjedelemben.

Mint ismert, a felkért, sőt beharangozott szerzők közül többen – köztük Vizi E. Szilveszter és Sándor György – is kikosarazták Kerényit, gyógyír (jó hír) viszont a sebre, hogy mások mellett Jankovics Marcell filmrendező, Kálomista Gábor producer rábólintott az Orbán Viktorral való közös munkára.

A mai sajttájok sorát majd a redakcióból bizonyára elégedetten távozó Kerényi fellépése zárja estefelé. Aki addig is szeretné feleleveníteni a lapalapításról hírt adó, mémcunamit okozó Kerényi-levelet, itt szórakozhat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik