Belföld

Felrobbant az internet Orbán lapja miatt

Ma kiderült, milyen újságot is szeretne Kerényi Imre Orbán Viktor segédletével. A kommunizmust idéző tervek miatt számtalan mém született, ezekből válogattunk.

Kapcsolódó cikkek

Kerényi Imre, Orbán Viktor és Bencsik András ma felrobbantotta az internetet. Reggel kiszivárgott, hogy az adófizetők pénzéből olyan pártlapot csinálna a miniszterelnöki megbízottként tevékenykedő Kerényi, melybe szerzőként majdnem a teljes Fidesz-vezérkart felkérnék, sőt, maga Orbán Viktor is megnyilvánulna “újságíróként”.

A pártlap a Magyar Krónika címet kapta, a leendő szerzőket pedig a 444 szerint a következőkről tájékoztatták:

Az államtitkárok nálunk hősök!

“A Magyar Krónika a centrális politikai erőtér építő embereiről szól. Fizikai és szellemi értelemben. Hőseit e folyóirat tisztelettel és szeretettel mutatja be. A Várkertbazár felújítását vezénylő néhai Zumbokúr, a Kossuth teret megálmodó Wachsler úr, a nagyberuházásokat bonyolító Fürjes úr, a Vár 25 elnevezésű felújítási terven munkálkodó Potzner úr, a káptalantóti kertészmérnök asszony, a tejcsináló Cserpes úr, dalcsináló Ákos úr, a kiállításokat varázsló Baán úr, a színházcsináló és öt gyermeket nevelő Vidnyánszky úr, a borkészítő Bock úr, a lótenyésztő Lázár testvérek meg a többi eredményes ember mesélje el e folyóiratban gyermekkorát is, képzését is és a nagymama krémesét is.”

Kinyíllott a pitypang, megírom

“A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond. A Magyar Krónika jelszava: keresd a jót.Legjobbjaink a gondolkodás négyzethálóját rávetítik a jelenségekre, s ha jót lelnek, megírják. Ha egymásban találják meg a jót, azt is megírják. Itt ne legyen bozótharc. Baráti tűz sem. Kell a jó, a szép, az igaz, az érvényes gondolat, a tanítás, a pozitív energia és a szövetség. Kell az igen. Igen, keresd a jót. Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom. Ellenfelem jól szólalt meg. Megírom és megdicsérem.”

Ez a hasáb én vagyok

“Egyetlen komoly kérés az oldalpárokban, az oldalpárban, az oldalban és a hasábban történő szerkesztés elvének betartása.A több oldalpár szerzője a monumentális formát valósítja meg, az oldalpáré a tekintélyes formát, az oldalé a kis formát, a hasábíró szösszenetével vesz részt e vállalkozásban.

Lehet választani.
Így jöhet létre a személyesség varázsa: ezek az oldalpárok az enyémek.
Vagy: ez az oldalpár én vagyok.
Vagy: ez az oldal én vagyok. Vagy: ez a hasáb én vagyok.
Az én világomban a képek is az enyémek.
Az én világomba ne szűrődjön be más entitás.
Így lehet személyes a megnyilvánulás.

Híveink sorvezetőre vágynak

Híveink sorvezetőre vágynak. Követendő mintára. Szerzőink felvállalják e szerepet. Vezetik az olvasót.És egymást is. Minden cikk felett a szerző megnyerő fotója áll, alatta személyes adat.”

Hasábíró vagyok, tehát vagyok

A hasábíró táborunk jelese. A hasábíró jelszava ez: írok, tehát vagyok. A hasábíró élményt, verset, tárcát, jegyzetet, glosszát vagy viccet ír. A hasábíró röviden szól. A tömör írás hatalmas hatás. A hasábíró személyi adattal ellátott vonzó fényképe látható fent, a szöveg lent. A kívánt arány: aranymetszés.

Egy cikkel egyébként nagyon jól lehet keresni majd a lapnál: egy anyagért 25-200 ezer forint jár, ami kiemelkedő díjazás. Szerzőként felkérték Deutsch Tamást és Matolcsy Györgyöt is, az internetezők bánatára viszont nem lesz korrektor Schmitt Pál. Nagy sikert aratott viszont a “megírom”-os instrukció, továbbá, hogy mindenkit uraznak a levélben. Az internetes népművészetben Simicska Lajos is helyet kapott.

 


Forrás: repavalleszurtnyul.tumblr.com

 


Forrás: repavalleszurtnyul.tumblr.com



Forrás: oldmand.tumblr.com

Forrás: http://csattogoslepke.tumblr.com/


Forrás: http://szarvas.tumblr.com

Forrás: http://magyarkronika.tumblr.com


Forrás: http://magyarkronika.tumblr.com


Forrás: http://csattogoslepke.tumblr.com

Forrás: http://csattogoslepke.tumblr.com

Forrás: http://kissfero.tumblr.com


Forrás: http://eszpee.underground.hu

 

Forrás: http://lvnte.tumblr.com


Forrás: http://sailorripley.tumblr.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik