Belföld

Lejárt jogosítvánnyal vezetett a győri kosarasok sofőre

A vizsgálatok szerint a buszvezető túllépte a megengedett sebességhatárt is.

A 85-ös főúton történt tragikus szeptemberi balesetben a győri kosarasok busza karambolozott egy személyautóval. Két ember meghalt és többen súlyos sérüléseket szenvedtek. A 69 éves sofőr figyelmetlensége miatt letért a jobb oldali útpadkára, majd áttért a szembejövő forgalmi sávba és összeütközött a Sopron irányába közlekedő autóbusszal. Az buszsofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, elrántotta a kormányt, amitől a busz az árokba borult, majd a szántóföldre sodródott.

A biztonsági öv életet mentett volna

A személykocsi vezetője a felelősséget teljes mértékben elismerte. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a biztonsági övekkel felszerelt autóbuszon az öveket senki sem használta. Az orvosszakértő szerint az öv megóvta volna az utasokat, csupán könnyebb sérüléseket szenvedtek volna.

fotó: MTI

Érvénytelen jogsival és túl gyorsan vezetett

Az autóbuszt megvizsgálták, a baleset idején a közúti közlekedésre alkalmas állapotban volt, de érvényes műszaki engedélye nem volt. Kiderült, hogy az buszvezető lejárt jogosítvánnyal vezette a járművet. A rendőrség ellene érvénytelen hatósági engedéllyel való közlekedés szabálysértése, valamint engedély nélküli vezetés miatt kezdeményezett eljárást. A szakértői vizsgálat szerint, a buszsofőr a megengedett sebességet is túllépte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a személykocsit vezető kapuvári lakos ellen tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt a vizsgálatot befejezte. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik