Belföld

Győri buszbaleset: szabadlábon a gyanúsított

Nem tud magyarázatot adni a balesetre a sofőr, aki autójával a kosaras csapat buszának ütközött. A 69 éves férfi maga is súlyosan megsérült.

Szombat délután Kapuvár és Vitnyéd között ütközött össze a férfi személyautója a soproni mérkőzésre tartó sportolókat szállító autóbusszal. A baleset helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábát.

Nem kell szökéstől tartani

A győri kórházban tartott kihelyezett tárgyalás után Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivője újságíróknak elmondta,hogy az autót vezető 69 éves férfira lakhelyelhagyási tilalom elrendelését kérte az ügyészség , de ezt a bíróság nem látta indokoltnak arra hivatkozva: nem áll fenn annak a veszélye, hogy a  büntetlen előéletű, hosszas kórházi kezelésre szoruló, “mintaszerűen rendezett” családi és személyi körülmények között élő gyanúsított megszökne, elrejtőzne. A férfi teljes megbánást tanúsított a tárgyaláson – tette hozzá a szóvivő.

Maga sem érti, hogy történt

Szabó József, a gyanúsított védője elmondta, védence nem tud magyarázattal szolgálni arra, miért történt a baleset. Noha semmilyen körülmény nem zavarta, lehajtott a padkára, amikor balra rántotta a kormányt, már olyan közel volt a busz, hogy nem volt ideje a lábát a gázról a fékre tenni.

Az ügyvéd elmondta, hogy az ütközésben csípő- és medencecsonttörést szenvedett az ügyfele, és még legalább hat hétig ápolásra szorul.

Kérdésként vetette fel, hogy a buszban utazók betartották-e a közlekedési szabályokat, például használták-e a biztonsági övet.

A férfi a védőjével együtt elfogadta a döntést, az ügyész viszont fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik