Belföld

Harminc trafik húzza le a rolót

A Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozók fel vannak háborodva: sokan rengeteg pénzt áldoztam a bolt kialakítására, melyet így kidobhatnak az ablakon.

Az új kormányrendelet szerint jövő májusig minden olyan dohányboltot meg kell szüntetni, mely 2500 négyzetméter alapterületnél nagyobb bevásárlóközpontban működik. A bevásárlóközpontokkban 2014 nyarán már biztosan nem kaphatunk dohányt. Így lesz ez a benzinkutakkal, valamint az egymáshoz túl közel eső trafikokat is meg kell szüntetni. A szabály szerint ugyanis minimum 200 méter távolságra kell lennie két dohányboltnak egymástó. Utóbbi csak az ezután nyíló trafikokra érvényes, a meglévők maradhatnak – írja pénteki számában a Kisalföld napilap.

Milliókat buktak rajta

Az üzletvezetőket mélyen érintette leendő változás, hiszen akad, aki másfél millió forintját ölte a bolt kialakításába, melyet be kell zárnia. A szerencsésebbek átköltöztethetik az üzleteiket, ám ez is nagy bevételkieséssel járhat, hiszen nem mindenhol egyforma a dohányboltok forgalma.

A cikk szerint az ország 6300 trafikjából nagyjából 200 működött a fent említett, hamarosan tiltott helyeken. 2500 trafik a megélhetés határán egyensúlyozik.  Győr-Sopron megyében 11 működik benzinkútnál, és nagyjából 10 nagyobb bevásárlóközpontok, áruházak területén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik