Belföld

Szuperrevizorokkal erősítene Bajnai

bajnai(1)(960x640).jpg (bajnai)
bajnai(1)(960x640).jpg (bajnai)

Az egész ország területén illetékes „magyar adó FBI-t” hozna létre a nyomozókkal közvetlen kapcsolatban lévő szuperrevizorokkal.

Az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a Horváth András egykori NAV-munkatárs által megfogalmazott vádak tisztázása mellett rendszerszintű fellépésre is szükség van. Terveik között említette, hogy létrehoznak egy “magyar adó FBI-t” az egész ország területén illetékes, a nyomozókkal közvetlen kapcsolatban lévő szuperrevizorokkal, akiket a feltárt adóhiány nagyságához is kötött fizetéssel ösztönöznének.

Mivel az áfacsalások átnyúlnak a határokon, az Együtt-PM szerint szükséges, hogy Magyarország új, kölcsönös jogsegély-szolgáltatásról szóló megállapodásokat kössön a szomszédos államokkal. A háromezer legnagyobb adófizetőt évente kötelezően ellenőriznék, hogy ne legyenek kivételezettek – mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: a “nagy halak” ellenőrzését szigorítanák, a kisebb cégeket viszont büntetés helyett először figyelmeztetnék.

Emellett az adóhatóság elnökét évente egyszer beszámolóra köteleznék a parlament gazdasági bizottságának zárt ülésén – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik