Belföld

Útfelújítások Öreghegyen

öreghegy (útfelújítás, )
öreghegy (útfelújítás, )

A Rózsahegyi, a Tarnócai és a Kriványi utca is megújul.

Saára Gyula- program

Nagyszabású fejlesztés zajlik Fehérváron: 635 millió forintból újítják fel a fehérvári úthálózatot., 2014-ig.

„Tavaly az olyan nagy forgalmú gyűjtőutakat kezdtük el rendbe tenni, mint a Béla út, a Fiskális, a Zsolnai út, valamint a Nagyszombati út egy szakasza. Emellett városi forrásból 15 kisebb utcát sikerült új burkolattal ellátni.” – mondta el Östör Annamária önkormányzati képviselő.

50 millió forintos felújítás

A Rózsahegyi utcában már építik a szegélyeket. Az útburkolat a héten elkészül a Kassaitól a Sasvári utcáig, majd az út másik felében is nekiállnak az aszfaltozásnak. Körülbelül két hét múlva fejezik be a munkákat.

Fotó: ÖKK Fehérvár

A Kriványi utcában teljesen újraépítik a burkolatot, a Nagyszombati út felöli 255 méteres szakaszon, megoldódik a csapadékvíz elvezetése is. Mint Böröcz László, az Útéppark Kft. ügyvezetője elmondta: nehéz munka lesz, mert keskeny az utca és ez nehezíti majd a kivitelezést.

A legnagyobb kihívást a Tarnócai utca jelenti, ahol – mint a Platz-Bau Mélyépítő Kft. képviselője ismertette – az utca lejtése miatt egy új, Székesfehérváron eddig nem használt megoldást alkalmaznak: résfolyókákat építenek be négy helyre, hogy jobban elnyeljék a vizet. Ha az időjárás engedi, még idén sor kerül ennek az útnak is az aszfaltozására.

Mindhárom utcában fehérvári vállalkozások végzik a munkát (Útéppark Kft., Platz-Bau Mélyépítő Kft.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik