Belföld

Orvosi vizsgálattal szűrik ki a melegeket

melegek(210x140)(1).jpg (homoszexuálisok, )
melegek(210x140)(1).jpg (homoszexuálisok, )

Nem kérnek a melegekből az Öböl-országok. Ezért feltaláltak egy tesztet, amivel szerintük megelőzhető, hogy homoszexuálisok is átlépjék az országhatárt.

Kapcsolódó cikkek

Az Öböl Menti Együttműködési Tanácsot (GCC) a hat Perzsa-öböl menti ország, Bahrain, Kuvait, Omán, Katar, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok alkotja. A tervek szerint ezekbe az országokba többé nem utazhatnak melegek.

A kuvaiti közegészségügyi minisztérium igazgatója, Yousouf Mindkar a kuvaiti Al Rai lapnak nyilatkozott. “A melegeket kiutasítjuk Kuvaitból, és hasonlóan fog cselekedni az öböl többi országa is” – közölte.

A rutin orvosi ellenőrzést mindenkin elvégzik majd, aki a GCC területére akar beutazni – írja a Daily Mail.

A tesztről semmi konkrét nem derült ki eddig.

Nem ez az első melegellenes akció Kuvaitban, és a törvények is szigorúak: a 21 év alattiak akár 10 évre börtönbe kerülhetnek.

Halálbüntetés vs. emberi jogok

78 országban illegális a homoszexualitás, a leszbikusokat 49 országban büntetik. 5 országban – Iránban, Szaúd-Arábiában, Szudánban, Jemenben és Mauritániában – pedig halálbüntetés is járhat azért, ha valaki a saját neméhez vonzódik.

Northfoto

És ahol nem kell bujkálniuk a melegeknek

Dániában például templomban is esküdhetnek, Franciaországban tavasz óta szabad a melegházasság, Svédországban külön díjat is kapnak a homoszexuálisok.

Iránban 1979 óta több mint négyezer embert végeztek ki. Szaúd-Arábiában inkább pénzbüntetést, börtönbüntetést vagy korbácsolást alkalmaznak büntetésként.  Szudánban, Jemenben és Mauritániában viszont élnek a törvény adta jogukkal, gyakoriak a kivégzések.

Oroszországban sem baráti a légkör, itt nemrég fogadták el a homoszexuális “propagandát” tiltó törvényt, amely bírálói szerint gyakorlatilag megfosztja a gyülekezés jogától a melegeket, leszbikusokat, és lehetővé teszi, hogy bárkit bíróság elé állítsanak, ha nyilvánosan támogatásáról biztosítja a homoszexuális embereket. Emellett azt is megtiltották az azonos nemű pároknak, hogy orosz gyerekeket fogadjanak örökbe.

Sőt, e videó szerint az orosz neonácik szervezetten vadásznak a melegekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik