Nagyvilág

Orosz gyerek nem lehet meleg pároké

Meleg (meleg)
Meleg (meleg)

Elfogadták a törvényt, miszerint külföldi egynemű párok nem fogadhatnak örökbe orosz gyerekeket.

Kapcsolódó cikkek

A jogszabály szerint azoknak az országoknak az állampolgárai, amelyekben engedélyezett az egynemű párok házassága, nem fogadhatnak örökbe Oroszországból gyermekeket, ezt olyan külföldiek sem tehetik meg, akik velük azonos nemű személlyel élnek társas kapcsolatban.

Irina Jarovaja, a parlament biztonsági és korrupcióellenes bizottságának elnöke szerint az intézkedés a gyermekek biztonságát és alkotmányos jogait garantálja. „Azok a próbálkozások, hogy a család látszatát keltsék, akárcsak azok a követelések, hogy az egynemű pároknak engedélyezzék az örökbe fogadást, ellentmondanak mind a természeti törvényeknek, mind a családjognak” – nyilatkozta a törvény elfogadását követően az egyik legkeményebb törvényhozónak tartott orosz kormánypárti politikus.

A 450 fős dumában hat kivétellel minden képviselő megszavazta a jogszabályt, amelyet nem sokkal azután kezdeményeztek az orosz törvényhozók, hogy Franciaországban engedélyezték a homoszexuális párok házasságát. Vlagyimir Putyin államfő is úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a duma a külföldi egynemű párokra vonatkozó, örökbefogadást tiltó törvényt hoz, azt ő alá fogja írni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik