Nagyvilág

Melegdíjat adott át a trónörökös Svédországban

Meglepetésre Viktória svéd hercegnő adta át "Az év homoszexuálisa" díjat egy hétfő esti gálán Stockholmban.

A trónörökös röviddel éjfél előtt, előzetes bejelentés nélkül jelent meg a hétfői ünnepségen, amelyen személyesen adta át az elismerést Jonas Gardell bevallottan meleg regény-, dráma- és forgatókönyvírónak, Soha ne töröld le a könnyeket kesztyű nélkül című, az 1980-as évek AIDS-járványáról szóló irodalmi- és televíziós sorozatáért.

A díjat a QX melegmagazin olvasóinak szavazatai alapján ítélték oda a 49 éves szerzőnek, Svédország egyik leghíresebb stand-up komikusának és legismertebb meleg írójának.


Jonas Gardell és Viktória hercegnő (Fotó: AFP)

„Kevesen érintettek és hatottak meg bennünket annyira, mint Te. Add a kezed, és töröljük le egymás könnyeit nyitott szívvel és csupasz kézzel” – mondta a díjazottnak a hercegnő, aki a svéd királyi család tagjai közül elsőként biztosította egyértelmű támogatásáról a meleg és leszbikus közösséget, méltatva annak „erejét” és „vidámságát”.

A trónörökös a „Dancing Queen” című Abba-sláger dallamára, a közönség éljenzése közepette vonult be a gálára.

A 35 éves Viktória 2010-ben ment férjhez személyi edzőjéhez, Daniel Westlinghez, akitől egy éve született kislánya, Stella (Estela) hercegnő.

Az „év melegjévé” választott író két adoptált gyermeket nevel férjével, Mark Levengood finn–svéd–amerikai íróval, televíziós műsorvezetővel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik