Belföld

Összesároztak mindent a szélhámos csatornatisztítók

Egy soproni cég telephelyén imitálták a csatornatisztítást, melyet kifizettettek az ott dolgozókkal.

Sopronban egy cég telephelyét kereste fel 2013. szeptember 24-én délután a magát „közmű” munkatársának kiadó férfi. Állítása szerint a szennyvízcsatorna tisztítására kapott utasítást, melynek elvégzését a vállalat rendelte meg tőle. Az irodán dolgozókkal egy megrendelő lapot akart aláíratni munkalap címén az ismeretlen csaló, melynek a cég munkatársai nem tettek eleget.

Időközben a férfi négy munkatársa a telephelyen hozzálátott az „elvállalt munka” elvégzéséhez. Talicskáikkal iszapnak tűnő anyagot borítottak le három aknafedél mellé, imitálva, hogy azokat a csatornákból tisztították ki. Ezt követően kezdték követelni elvégzett munkájuk ellenértékét. Sikertelenül. Távozni kényszerültek a vállalat telephelyéről.

Az ügyben csalás vétség kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a rámenős, munkájukat erőszakosan eladni kívánó mesterekkel szemben. A csatornák tisztítására szakosodott csalók kék munkaruhájukkal akarják tévedésbe ejteni a jóhiszemű megrendelőt. Pár perces munkáért akár a valós ár többszörösét is elkérhetik. Legyenek óvatosak, ne váljanak csalás áldozatává.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik