Belföld

Kocsis: nincs pardon a drogozó politikusnak

kocsis-mate(1)(960x640).jpg (kocsis máté, )
kocsis-mate(1)(960x640).jpg (kocsis máté, )

Ahogy Papcsák Ferencnek sem, persze csak, ha igaz, amivel vádolják őket.

Ha egy közéleti szereplőről hitelt érdemlően bebizonyosodik, hogy bűncselekményt követett el, annak “nincs pardon”, vagyis nincs helye a közéletben, így a Fideszben sem – így kommentálta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a zuglói hangfelvételügyet és azt is, hogy Szombathely fideszes alpolgármesterét drogfogyasztással gyanúsítja az MSZP.

Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere szerdán rágalmazás, becsületsértés és hamis vád bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett egy nyilvánosságra került hangfelvétel miatt, amelyen feltételezhetően egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy István (Fidesz-KDNP) zuglói alpolgármestert Papcsák Ferenc általa vélt korrupciós gyakorlatáról. A XIV. kerületi önkormányzat szerint megrendezett beszélgetésről van szó, és a történtek mögött a vállalkozó és az alpolgármester személyes indítékai állnak. Az ellenzéki pártok kivizsgálnák az ügyet, álláspontjuk szerint Papcsáknak kell tisztáznia magát a korrupciós vádak alól. Az ügyben Ferdinandy István is közleményt adott ki, amelyben azt írta: Zuglóban a közbeszerzések tekintetében a polgármesternél volt és van a döntési hatáskör.

A sajtótájékoztatón szóba került másik felvetés arra vonatkozott, hogy Lazáry Viktort, Szombathely fideszes alpolgármesterét csütörtökön keménydrog fogyasztásával gyanúsították meg a helyi szocialisták egy az internetre felkerült videofelvétel alapján. Az alpolgármester tagadta a vádat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik