Belföld

Hétvégére lesz jó idő

ősz-napsütés (erdő, ősz, )
ősz-napsütés (erdő, ősz, )

A hétvégén visszatér a napos idő, 25 fok körüli maximumhőmérséklettel.

Csütörtökön is a felhőké lesz a főszerep, eső, zápor elsősorban az ország déli felén, nyugaton és északkeleten alakulhat ki. Hajnalban 9-14 fok várható, délutánra pedig 16 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Hajnalra északkeleten, északon és délnyugaton helyenként pára, köd képződhet.

Pénteken főként a Dunántúlon megerősödhet az északnyugati szél, de hazánk nagy részén már több-kevesebb időre kisüt a nap. Zápor, esetleg zivatar elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki. 18-22 fok várható.

Szombaton még elszórtan kialakulhatnak záporok, de nyugat felől már egyre nagyobb területen szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé még élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Nyugaton lesz a melegebb idő, keleten pedig a hűvösebb.

Vasárnap és hétfőn már kellemesebb időben, több napsütésben lesz részünk, csapadék előreláthatólag már sehol sem valószínű, és pár fokkal melegszik a levegő, többfelé mérhetünk ismét 25 fok körüli értékeket. Mérséklődik a légmozgás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik