Belföld

Tűz a szentesi gyermekotthonban

Egy gyakorlat szerint. A minősítőn a helyi tűzoltó egységek mellett a hódmezővásárhelyi és a csongrádi parancsnokság emberei is részt vettek.

A szentesi Rigó Alajos Gyermekotthonban gyakorlatoztak a Csongrád megyei tűzoltók csütörtökön. A gyakorlat feltételezése szerint a kétszintes épület legfelső emeletén tűz ütött ki, mely gyorsan terjedni kezdett az épületben. A helyszínre érkező szentesi tűzoltókhoz hódmezővásárhelyi és csongrádi egységek is csatlakoztak.

A létszámellenőrzés során kiderült, öt gyermek az épületben maradt. A tűzoltók azonnal megkezdték a fiatalok felkutatását. Végül valamennyiüket megtalálták, és kimentették. Az épületben rekedt gyerekek szerepét egyébiránt az otthonban lakók vállalták magukra.

– A gyakorlat értékelésére a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság udvarán került sor, ahol a látott gyakorlatot az azt vezető Kajtár István tűzoltó alezredes megfeleltre minősítette – mondta el portálunknak Arany-Tóth Attila tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik