Belföld

Átvágott vezeték, baleset és megint darazsak

Négy riasztás érkezett tegnap a Csongrád megyei katasztrófavédelem kirendeltségeihez. Vásárhelyen egy balesethez és rajzó darazsakhoz kellett kivonulniuk, Makón egy átvágott gázvezeték okozott gondot. Oltaniuk csak a szegedi és a sándorfalvi tűzoltóknak kellett.

– Egységeink egy tűzesetnél és három műszaki mentést igénylő esetnél avatkoztak be a tegnapi nap folyamán – tájékoztatta portálunkat Arany-Tóth Attila tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

A tűz egy sándorfalvi lakóház konyhájában keletkezett. A hűtőszekrény, a konyhai bútorok, az ajtó és a linóleum is lángra kapott. A tüzet végül a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók fékezték meg.

– A tűz okának kiderítésére tűzvizsgálat indult, az ügyben a rendőrség is eljárást folytat – mondta el a szóvivő.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, egy vásárhely melletti közlekedési balesetnél is szükség volt a tűzoltók munkájára. Tegnap, dél körül két autó frontálisan ütközött a 4415-ös számú úton, Szikáncs határában. Az egyik sérültet a vásárhelyi egység embereinek kellett kiszabadítaniuk az autója roncsai közül.

Akárcsak kedden, tegnap is kaptak riasztást a hódmezővásárhelyi tűzoltók veszélyes darazsak miatt, most azonban a Nádor utcából. A kiérkezők ezúttal is ártalmatlanították a tetőben fészkelő rovarokat.

A tegnapi nap folyamán még a makói lánglovagoknak akadt dolguk a megyei egységek közül. Az Alkotmány utcában egy munkagép átvágott egy gázvezetéket. A csövet időben elszorították, így további intézkedésekre nem volt szükség, a szolgáltatás azonban egy órán át szünetelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik