Belföld

Hallgatók mérték fel a tűzcsapokat

Három csoportban teljesítették nyári terepgyakorlatukat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál az SZTE Természetföldrajzi és Geoinformatikai tanszékének hallgatói, akik a tűzcsapok pontos helyét határozzák meg..

A két geoinformatikus hallgató,Tóth Judit és Szűcs Beatrix Bakson, Csanyteleken, Dócon, Felgyőn, Pusztamérgesen, Szatymazon és Tömörkényen pontosították a tűzcsapok kataszterét. A listában szereplő tűzcsapok mellett megkeresték az abban addig nem található csapokat is, rögzítették azok típusát, EOV koordinátáikat, valamint valamennyiről digitális fényképfelvételt is készítettek.

A pontosított kataszter segíteni fogja a településeken a tűzoltók beavatkozásait azzal, hogy az oltóvíz pótlásának lehetőségei pontosan állnak majd a műveletirányítók és beavatkozók egyaránt. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésében elkészült térinformatikai anyagot katasztrófavédelem a települések vízszolgáltatóinak is rendelkezésére bocsátja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik