Belföld

Őszre rendet vág Tarlós

Megregulázzák a hajléktalanokat, a városligeti árusokat, és folytatják a privatizációs szerződések felülvizsgálatát - ígéri a főpolgármester.

A főváros legkésőbb ősszel új rendeletet készít a hajléktalanügy megoldására és kijelölik azokat a közterületeket, ahol senki sem lakhat – mondta el Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Rendeletben tételesen felsorolják majd, hogy hol nem szabad lakni. “Ha tetszik, ha nem, visszatérünk ahhoz, hogy az aluljáróknak a gyalogos közlekedés az alapvető funkciójuk, nem más. Az alaptörvény szellemében kijelöljük azokat a helyeket, ahova szintén tilos lesz odaköltözni. Például metrómegállókba, a pályaudvarokra és kiemelt köztereinkre” – mondta.

“Aki pedig a hajléktalanok közül mégse fogadná el a segítséget nyújtó kezet, el fogjuk távolítani ezekről a területekről. Nem engedjük meg, hogy Augiász istállója legyen a városból!” – fogalmazott Tarlós István.

Hozzátette: több mint hétszázzal növelték a szállásokon a férőhelyek számát, egészségügyi központot hoztak létre a fedélnélküliek számára, és csaknem ötszáz hajléktalant vettek fel valamilyen feladatra a közszolgáltató cégek.

Nincs pardon a zsibárusoknak

Beszét arról is, hogy a Városligetet az elmúlt időszakban szinte megszállták az ideiglenes árusok, számukra a Népligetben próbálnak meg helyet keresni, ahol ellenőrzött körülmények között kínálhatnák portékáikat. Mint mondta, a zsibvásárokat jelenleg csak ideig-óráig, szintén illegális eszközökkel számolhatnák fel, de ezt egy önkormányzat sem teheti meg.

Önkormányzati kézbe kerül a csatornázási művek

A főpolgármester arról is beszélt, hogy egy éven belül a Fővárosi Csatornázási Művek is önkormányzati kézbe kerül. Részletekről nem számolt be, de mint mondta, a privatizációs szerződés „még a vízművekénél is súlyosabb, megdöbbentőbb elemeket tartalmaz.” Zajlanak a tárgyalások a részben szintén külföldi kézre juttatott Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. visszaszerzéséről is – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik