Belföld

A Magyar Nemzet jogásza lehet a médiahatóság elnöke

media(960x640)(1).jpg (újsgíró, fotós, operatőr, )
media(960x640)(1).jpg (újsgíró, fotós, operatőr, )

Karas Monikát jelöli a miniszterelnök a médiahatóság élére. A jelölésre Áder János köztársasági elnöknek is rá kell bólintania.

Karas Monikát jelöli a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének Orbán Viktor – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.Előzőleg az Index már valószínűsítette, hogy ez lesz a kormányfő döntése, miután információját több forrásból is megerősítették. Orbán Viktor miniszterelnök csak ajánlást tehet az NMHH elnöki posztjára, a jelöltet Áder János nevezi ki.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A miniszterelnök korábban a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Lázár Jánost kérte fel, hogy szakmai szervezetekkel folytasson egyeztetést a lehetséges jelöltekről – emlékeztetett a sajtófőnök. Az Index szerint a szakmai szervezetek közül Karast a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége jelölte. A szövetség elnöke Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese.

Karas Monika az NMHH elnöki posztján kívül a Médiatanács elnöki tisztségét is elláthatja, ha azt a parlament megszavazza, várhatóan az augusztus 26-i rendkívüli ülésen – írja a hírportál, emlékeztetve rá, hogy Karas neve sajtóperekből lett ismert az elmúlt években. Az Index össze is gyűjtötte, milyen esetekben képviselte Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadót, a Hír Tv-t, illetve a Magyar Nemzetet.

Karas Monika az áprilisban elhunyt Szalai Annamáriát válthatja a médiahatóság élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik