ufo
Belföld

A HM nem tud ufókról, a kutatóik igen

ufo (ufo, )
ufo (ufo, )

A magyar honvédségnek nincsenek UFO aktái, és arról sem tud, hogy légterünkben azonosítatlan repülőeszközöket figyeltek volna meg – írja az atv.hu.

A Magyar UFO-kutató Szövetség márciusban kérte Orbán Viktor kormányfőt és Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy hozzák nyilvánosságra a magyarországi UFO eseményeket és a magyarországi UFO aktákat.  A szövetség nevében 15-en írták alá a dokumentumot, többek között Nemere István író, Szilágyi Mária pszichológus, Knoll Gyula repülőezredes és Pataky Attila előadóművész.

A Miniszterelnökség a szaktárcához továbbította a levelet, de végül nem Hende Csaba, hanem egy ezredes válaszolt. Az ATV birtokában lévő levélben az áll, hogy  „a magyar honvédség nem rendelkezik UFO tevékenységgel kapcsolatos dokumentációval, valamint arra utaló információkkal, hogy az ország területén illetve légterében azonosítatlan repülőeszközök kerültek volna megfigyelésre.”

Kalmár János, a szövetség elnöke ugyanakkor az ATV-nek azt mondta: páratlan felvételek és szemtanúk igazolják, hogy „az idegenek Magyarországot is rendszeresen felkeresik.” Szerinte tavaly nyáron Siófok környékén láttak egy azonosítatlan repülő tárgyat, tavaly augusztusban pedig egy győri házaspár észlelt egy furcsa, ellipszis alakú izzó jelenséget az égen.

Közben az ittvannak.hu azt írja, hogy néhány napja Sárvár felett láttak egy rejtélyes repülő objektumot, amikor csillaghullás közben feltűnt egy “olyan repülőszerkezetet, ami a fák fölött, teljesen hangtalanul és lassan haladt az égen”.

Korábban Pataky Attila lapunknak azt mondta: az ufók beszivárogtak a magyar politikába is, helytartóikon keresztül szólnak bele az ország irányításába. Az Edda frontembere szerint „78 fajta kultúra látogatja a Földet. Minden elképzelhető, sőt, ha feltörik ez a dióhéj, és a valóság közelébe kerülünk, bizony össze kell szednie magát az emberiségnek, hogy ép eszénél maradjon” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik