Light

Majdnem ufóval ütközött egy utasszállító

Repulogep-ablak(210x140)(4).jpg (repülőgép, ablak, utas, )
Repulogep-ablak(210x140)(4).jpg (repülőgép, ablak, utas, )

Nem sikerült beazonosítani azt az ismeretlen repülő tárgyat, ami alig száz méterre repült el a leszálláshoz készülődő Airbus alatt.

Az A320-as gép Glasgow repülőterét közelítette meg még tavaly december 2-án, amikor az ismeretlen, kék és sárga színű repülő tárgy elszáguldott alatta – jelentette a BBC. A gép nagyjából 1200 méteres magasságban szállt, amikor a pilóta és a másodpilóta észrevette a tárgyat, amely akkor már olyan közel volt hozzájuk, hogy esélyük sem volt elkerülő manőverekre. Az ismeretlen repülő szerkezet nagyjából 100-150 méterre volt az utasszállítótól, amikor elszáguldott  alatta.

Az eset idején nem volt látható más gép a glasgow-i repülőtér radarján, és a repülésirányítók nem voltak kapcsolatban más repülőgéppel azon a területen. A pilóták jelentették az esetet a túl közeli repüléseket vizsgáló brit szervezetnél, az Airproxnál. Azonban több hónapos nyomozást követően ők sem találtak semmit.

Annyit megállapítottak az ismeretlen repülő tárgyról, hogy nem valószínű, hogy rögzített szárnyú repülőgép, helikopter vagy hőlégballon volt, mivel nem jelent meg a radarképen. A szakértők szerint meteorológiai ballon sem lehetett, mert azt is látnia kellett volna a radarnak, és nem túl valószínű, hogy egy légifolyosónál engednének fel egyet. A vitorlázórepülő lehetőségét nem zárták ki, de valószínűtlennek nevezték, hogy ott megjelenjen egy, a nagy légi forgalom, és a felszálló meleg légáramlatok hiánya miatt. A vizsgálat szerint sárkányrepülő és motoros sárkány sem lehetett.

Az Airprox szakértői így végül arra jutottak, hogy nem tudják, mi lehetett a kis híján tömegkatasztrófát okozó tárgy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik