Belföld

Még nagyobb hőség tör ránk

Kanikula(210x140)(1).jpg (kánikula)
Kanikula(210x140)(1).jpg (kánikula)

Hétfőn tetőzhet a kánikula, 41 fok is lehet, de már zivatarok is jöhetnek.

Szubtrópusi anticiklon alakítja időjárásunkat: dél, délnyugat felől egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Szombaton a napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével 25-28 fok között alakult. Vasárnap már északkeleten is eléri a napi középhőmérséklet a 25 fokot, másutt pedig 27-30 fok között valószínű. Ekkorra már négy megye (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg) kivételével az egész országra vörös riasztás lesz érvényben.

Vasárnap derült, napos időre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhő lehet. Csapadék nem várható. Napközben a nyugati országrészben időnként megélénkül a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 34, 39 fok között várható.

Hétfőn tetőzhet a hőség. Eleinte derült, napos időre számíthatunk, majd estefelé már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, elsősorban a nyugati és északi országrészben zápor, zivatar is kialakulhat. A szél este északnyugatira fordul, és egyre nagyobb területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 35 és 41 fok között alakul.

Keddre enyhül a kánikula. A napsütés mellett kevés gomolyfelhő képződhet, északkeleten, keleten lehet egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél többfelé erős, a Dunántúl északi felén és a főváros térségében időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik