Belföld

Őrült hőség vár ránk a hétvégén is

Fokozódó hőségre lehet számítani! A szerdától elrendelt másodfokú hőségriasztást harmadfokú hőségriadóra emelte, és július 29-én, hétfő éjfélig meghosszabbította az Országos Tisztifőorvos. Ma a napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével 25-28 fok között alakul.

Ma általában sok napsütésre számíthatunk, azonban helyenként erőteljesebb gomolyfelhő képződés várható, és egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat, legkisebb eséllyel az Alföldön. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 31, 36, késő este 22, 29 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap általában derült, napos időre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhő lehet. Csapadék nem várható. Napközben a nyugati országrészben időnként megélénkül a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34, 39 fok között várható.

A Balatonnál a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 fok közelében alakul, késő este pedig 26, 27 fok valószínű.A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 26 fokos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik