Belföld

Sántít a Négy Mancs?

negy-mancs(210x140)(1).jpg (négy mancs, állatvédők)
negy-mancs(210x140)(1).jpg (négy mancs, állatvédők)

Kétségbe vonhatóak az osztrák alapítvány állítólagos bizonyítékai – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint ugyanaz az ügyvédi iroda láthatja el jelenleg a Négy Mancs jogi képviseletét, amely korábban a magyar baromfitenyésztők felkérése nyomán éppen az osztrák alapítvány elleni fellépésben segédkezett. Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke ezt súlyos etikai vétségnek tartja, hiszen korábban a termelők bizalmas információkat is átadtak az irodának, hogy az versenyfelügyeleti, ügyészségi eljárást kezdeményezzen.

Szerinte az irodának nem kellett volna vállalnia azon szervezet védelmét, amelynek feljelentésében maga segédkezett, miután egyébként bejegyeztette a hazai bíróságon a Négy Mancsot, amiről egyébként nem is tudott a terméktanács. Csorbai Attila sajnálatosnak nevezte, hogy az iroda ilyen kínos helyzetbe keveredett, úgy vélte, az lenne etikus, ha mégsem vállalná a továbbiakban a Négy Mancs jogi képviseletét. A Hungerit egyébként újabb kártérítési pert tervez indítani az alapítvány ellen, a már folyamatban lévő két hasonló bírósági eljárás pedig ősszel folytatódik – ezt a társaság ügyvédei mondták a Magyar Nemzetnek.

Korábban a Vidékfejlesztési Minisztérium jelezte, hogy a Négy Mancs újabb lejárató kampányra készül a magyarországi hízott kacsa- és libamájat előállító termelők ellen. A tárca azt jósolta, hogy a „magát állatvédőnek nevező” alapítvány célpontja a szentesi székhelyű Hungerit Zrt. lehet. “A Négy Mancs alapítvány ismert módszereit alkalmazva az ágazat szereplőinek tevékenységéről rejtett kamerás felvételeket készít, követi gépjárműveik mozgását, rögzíti a ki- és berakodásokat. Emellett a termelőket arra készteti, hogy valótlan, terhelő kijelentéseket tegyenek egymásra” – fogalmazott akkor a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik