Belföld

Lejárató kampányra készül a Négy Mancs

Újabb, nagyméretű akcióval rukkol elő az alapítvány a magyarországi hízott kacsa- és libamájat előállító termelők ellen.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint “a magát állatvédőnek nevező Négy Mancs alapítvány célpontja a szentesi székhelyű Hungerit Zrt. lehet”. A Hungerit Zrt. mint felperes, perben áll a Négy Manccsal, a korábban neki okozott károk megtérítése miatt – közölték a tárcánál.

“A Négy Mancs alapítvány ismert módszereit alkalmazva az ágazat szereplőinek tevékenységéről rejtett kamerás felvételeket készít, követi gépjárműveik mozgását, rögzíti a ki- és berakodásokat. Emellett a termelőket arra készteti, hogy valótlan, terhelő kijelentéseket tegyenek egymásra” – fogalmaz közlésében a minisztérium.


Fotó: MTI / Ujvári Sándor

Mint a tárcánál jelezték, az „alapítvány által illegálisan megszerzett felvételeket oly módon vágják meg, hogy azok a lehető legsötétebb képet mutassák a magyar baromfiágazatról. De akár más országokban, egy évtizeddel korábban készített felvételeket is készek felhasználni, hogy minél elrettentőbb képet fessenek Magyarországról.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik