Belföld

Érkeznek az alkotások

A héten megkezdődött a Vásárhelyi Őszi Tárlat pályamunkáinak begyűjtése. Az augusztus eleji zsűrizésre több száz képzőművészeti alkotást várnak a szervezők.

 

E héttől fogadják a jubileumi Őszi Tárlatra érkező pályamunkákat a kiállítás rendezői. A valamennyi képzőművészeti ág alkotásait felvonultató tárlat alapítása óta meghívásos kiállításként működik, ugyanakkor szabadon beadott alkotásokat is rendszeresen bemutatásra kerülnek. A nagyszámú pályamunka miatt a kiállítás anyagát minden évben szakmai zsűri válogatja, melyben festők, szobrászok, grafikusok, iparművészek és művészettörténészek is képviseltetve vannak. Az alkotások zsűrizésére idén augusztus 5-én és 6-án kerül sor.

– A Vásárhelyi Őszi Tárlat az országban egyedülálló módon, immár hat évtizede minden esztendőben megrendezésre kerülő kiállítás. Egyediségét töretlen hagyománya, folyamatossága, magas szakmai színvonala és sokszínűsége adja. A hatvanadik évébe lépett Őszi Tárlat nem csupán Hódmezővásárhely, sokkal inkább a magyar kortárs képzőművészet “felszentelt” ünnepe – mondta el Elek András, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ sajtóreferense.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik