Belföld

Hende feljelentette Vadait

vadai-agnes(210x140)(2).jpg (vadai ágnes, )
vadai-agnes(210x140)(2).jpg (vadai ágnes, )

Az ellenzéki képviselő ezt a Magyar Nemzettől tudta meg.

Folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az ügyészségen Hende Csaba honvédelmi miniszter Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője, egykori honvédelmi államtitkár, illetve Szeredi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke ellen – írja a lap.

A Magyar Nemzet szerint a feljelentés azzal lehet összefüggésben, hogy Vadai Ágnes államtitkári honlapjának szerkesztésével, és az ehhez köthető különböző PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért, miközben ez a HM belső szabályzata szerint az akkori kommunikációs főosztály feladata volt, illetve a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket az államtitkár írt alá.

A külső webes cégekkel Szeredi Péter szerződött, a szocialista Szekeres Imre, akkori honvédelmi miniszter kabinetfőnökeként – írja az újság, amely megkereste Vadai Ágnest. Az ellenzéki politikus a Magyar Nemzettől tudta meg, hogy feljelentették. Szerinte ha ez igaz, azt “a velejéig rohadt rezsim újabb támadásának tartja”. A képviselő hozzátette: ha megsértette volna a szabályokat, arról a HM jogászai nyilván tájékoztatták volna, a teljesítést pedig maga a honlap igazolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik