Belföld

Cáfolja Hende megfigyelését a tábornok

hende-csaba(1)(960x640).jpg (hende csaba, )
hende-csaba(1)(960x640).jpg (hende csaba, )

Bírósághoz fordul a katonai titkosszolgálat korábbi főigazgató-helyettese, akiről az Index azt közölte, hogy két hónappal ezelőtti távozása a honvédelmi miniszter megfigyelésével hozható összefüggésbe.

Horváth József a Magyar Nemzetnek „minden alapot nélkülöző abszurd” rágalmazásnak nevezte ezt. Szerinte ennek hátterében csak az állhat, hogy „valakik ilyen módon próbálják elterelni a figyelmet a kémbotrányként ismert múlt pénteken hozott bírósági elmarasztalásokról”. A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat volt operatív főigazgató-helyettese közölte: feljelentést tesz az Index ellen a becsületét sértő, lejárató cikk miatt. A tábornok felháborítónak tartja, hogy a személyét érintő írás közlése előtt a lap újságírója nem kereste meg.

Horváth ügyvédje, Futó Barnabás arról tájékoztatott, hogy a cikk szerzőjével szemben a nagy nyilvánosság előtt elkövetett, ügyfelének jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás gyanújával büntetőfeljelentést tesz, és személyiségi jogi pert indít. Az Index arról számolt be, hogy Horváth József, valamint két tiszt „kirúgásának” hátterében „egy olyan titkos akció állt, amelyben Hende Csabát is lehallgatták”, és a megfigyelésről informálisan tudomást szereztek a tárcánál is.

Szerdán az Index cikkét a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-nek nem kommentálta, nem akart bizonytalan eredetű információkon alapuló cikket kommentálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik