Belföld

Vízkorlátozás Mohácson

szennyvíz (szennyvíz)
szennyvíz (szennyvíz)

Az árvíz miatt megsérült a szennyvízcsatorna, amíg javítják, nem szabad terhelni.

Veszélybe került a szennyvíz biztonságos elvezetése az árvíz miatt Mohácson, ezért a település polgármestere a vezetékes ivóvíz használatának korlátozására kéri a város és a közeli Lánycsók lakosságát. Szekó József közleményében így magyarázta a problémát: a felszín alatt áramló Duna-víz a városi szennyvíz-végátemelő előtt kimosta a földet az úttest, a járda, a szomszédos ingatlan és a különböző közművezetékek alól, ennek következtében károsodott a Mohács szennyvizét a városi végátemelőbe juttató szennyvízcsatorna.A javítást megkezdték a szakemberek, addig is fontos, hogy a lehető legkevesebb szennyvíz kerüljön ki a háztartásokból.

A politikus arra szólította fel a Mohácson és Lánycsókon élőket, hogy minimális mértékben terheljék a szennyvíz-hálózatot. A vezetékes vizet átmeneti ideig csak a legalapvetőbb szükségleteikhez használják, olyan halasztható feladatok elvégzéséhez ne, mint a gépkocsimosás vagy a medencefeltöltés.

Szekó József kitért arra, hogy bár a Duna Mohácsnál a valaha mért egyik legnagyobb, 964 centiméteres vízmagaságon tetőzött, a várost nem fenyegeti az elöntés veszélye. “A tetőzés nagyjából másfél méterrel a meglévő gátak és védművek magassági szintje alatt következett be. A város, az önkormányzat, az érintett hatóságok, szervezetek, az itt élők egy emberként küzdenek az árral” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik