Belföld

Nyolcvan kilométeren lett olcsóbb a vasúti közlekedés Csongrád és Békés megyében

vonat(960x640).jpg (vonat)
vonat(960x640).jpg (vonat)

Tizenöt százalékkal csökkent a jegyek és a bérletek ára 15 alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vasútvonalon. Csongrád és Békés megyében Szentes és Orosháza, illetve Szeged és Röszke közt lett olcsóbb vasúti közlekedés.

195 forinttal fizetnek kevesebbet a teljes árú menetjegyet vásárló utasok Szentes és Orosháza között szombattól. Ugyan ez a jegy Szeged és Röszke között 46 forinttal lett olcsóbb. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a MÁV-START Zrt. javaslata alapján – az országban 15 leromlott műszaki állapotú szakaszokon vezetett be a szolgáltatás szintjével arányosabb, 15 százalékkal kedvezőbb árú, úgynevezett regionális menetjegyet illetve bérletet. Csongrád és Békés megyében mintegy 80 kilométeres szakaszon lett olcsóbb a vasúti közlekedés.

A 15 százalékos kedvezmény más szociálpolitikai és üzletpolitikai kedvezménnyel együtt is kérhető. A regionális viszonylaton túl utazók esetében a különböző tarifákat felváltva alkalmazza a vasúttársaság. Regionális kedvezménnyel jegyet az interneten még nem, csak az érintett állomásokon és vonatokon lehet vásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik