Belföld

MÁV-ügyfélszolgálat nyílt Győrben

A vasúttársaság beruházását a győri önkormányzat is támogatja, sőt a következő uniós fejlesztési ciklusban egy intermodális csomópont kialakítását tervezi Győr.

Kilencedik személyes ügyfélszolgálati irodáját nyitotta meg a kisalföldi megyeszékhelyen a MÁV-Start Zrt. A fejlesztést elsősorban az utasforgalom növekedése indokolta, hiszen a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon éves szinten körülbelül tíz és félmillión választják a MÁV szolgáltatásait. „Utazási információval, menetrenddel kapcsolatos ismeretekkel látjuk el ügyfeleinket, de a kedvezményekről is átfogó tájékoztatást kaphatnak az irodában az érdeklődők, vagyis minden olyan kérdésre választ kaphatnak, amely utazás előtt vagy után felmerül. A pénztárakban a jegyértékesítés a munkatársak feladata, ott sem idő, sem mód nincs arra, hogy a személyszállításról tájékoztatást kapjon az utazóközönség. A célunk az, hogy minden nagy forgalmat bonyolító állomáson legyen egy ilyen információs bázis” – mondta a Győr24-nek Ungvári Csaba, a MÁV Zrt. vezérigazgatója. „Tavaly is nőtt az utas szám és ezáltal a bevétel is egyes szegmensekben, van ahol már az első negyedévben 20%-os emelkedést könyvelhettünk el. Győr ilyen szempontból is fontos központ, hiszen sok a nemzetközi utas” – tette hozzá a vezető.

Az önkormányzat örömmel fogadta a fejlesztést, sőt mint kiderült, egy nagy horderejű, akár 15 milliárd forintot is elérő beruházás is a tervek között szerepel. „Győr számára fontos a közösségi közlekedés támogatása, így örömmel veszünk minden olyan projektet, mely az ügyfelek és a vasúttársaság között segíti az információáramlást. Szeretnénk, ha egy úgynevezett intermodális csomópontot is kialakíthatnánk, ami azt jelenti, hogy a vasúti közlekedés, valamint a helyi és a helyközi buszközlekedés egy integrált központban valósulna meg. Bízom benne, hogy a következő európai uniós ciklusban 2014-2020 között ezt meg tudjuk valósítani” – ezt már Fekete Dávid, alpolgármester árulta el portálunknak.

Az új ügyfélszolgálati iroda egyébként reggel fél héttől, egészen este hétig várja az utasokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik