Belföld

Kikerült a netre a trafikmutyis hangfelvétel

A hvg.hu nyilvánosságra hozta azt a szekszárdi hangfelvételt, amely bizonyítja, hogy Szekszárdon a Fidesz helyi képviselői döntöttek a trafikpályázatokról.

Íme:

Az internetre felkerült hangfelvétel vágott, a hvg.hu magyarázata szerint azért, mert érzékeny személyes adatok is szerepelnek rajta. A cenzúrázatlan felvételt azonban leadták az ügyéségre. A hatóságnak a hét végéig kell döntenie, elindítja-e a nyomozást a trafikmutyi ügyében.

Mint arról beszámoltunk, a hvg.hu hangfelvétele alapján úgy tűnik, egyeztetett a szekszárdi Fidesz arról, kinek legyen dohányboltja a városban. A március végi találkozón a kormánypárti önkormányzati képviselők véleményezték a pályázaton indulók névsorát, a polgármester vetette fel az ötletet, egyenként mentek végig a listán, a nevek és utcák alapján. Horváth azt kérdezve, hogy az adott utca melyik önkormányzati képviselő körzetéhez tartozik, és ő ismeri-e az ott lakó pályázót. „Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni” – adta meg a trafikpályázatok legfontosabb bírálati szempontját Horváth István.

A szekszárdi polgármester korábban nem hivatalos magánbeszélgetésnek minősítette azt a találkozót, amelyen a szekszárdi fideszesek a dohányboltok üzemeltetésére pályázókról beszéltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik