Belföld

Nyugaton zivatar, keleten verőfény

eso(210x140)(2).jpg (eső, időjárás, esernyő, )
eso(210x140)(2).jpg (eső, időjárás, esernyő, )

A Dunántúlon sok csapadék, a Tiszántúlon sok napsütés várható ma.

Időjárás tekintetében szombaton kettészakad az ország. Elsősorban a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén kell számítani csapadékra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarok, felhőszakadások miatt. A keleti országrészben ugyanakkor mérsékelt légmozgás mellett kora nyárias, kellemesen meleg idő várható. A csúcshőmérséklet nyugaton 14, a középső területeken 20, keleten 27 fok körül valószínű. Késő estére a Dunántúlon 11, 15, keleten 16, 22 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap eleinte az egész országban a felhőké lesz a főszerep. Főként keleten, északkeleten kell záporokra, zivatarokra számítani. Délutánra azonban felszakadozik a felhőzet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 16, a csúcsok a Dunántúlon 14, 20, középen 16, 21, keleten 23, 28 fok között alakulnak.

Hétfőn is marad a változékony idő. A Dunántúlon azonban már lesznek hosszabb napsütéses időszakok is. Eső, zápor főként keleten várható. A szél gyakran megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik majd. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 20 fok között alakul.

Keddre aztán elvonulnak a felhők. Többnyire derült, napos idő várható. Némi gomolyfelhő képződés csak keleten fordulhat elő, ott egy-egy kisebb zápor sem kizárt. Az északi szél időnként megélénkül, északkeleten meg is erősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 11, a legmagasabb 19, 23 fok között alakul.

Szerdán is marad a száraz, napos idő, a hét második felében azonban ismét megérkeznek a felhők, és a hétvége újra esősnek ígérkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik