Belföld

Esős, zivataros hétvége jön 14 fokkal

Pénteken eleinte még sok napsütésre lehet számítani, de délutántól egyre több helyen várható zápor, zivatar. Emellett lehűlésre is készülni kell, néhol csak 14-15 fokig melegszik a levegő.

Mint kifejtették: pénteken eleinte kevés lesz a felhő és sokat süt a nap. Délután a Dunántúlon már többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a késő délutáni óráktól egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Emellett napközben a szél is megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között alakul.

Szombat délelőtt inkább csak a Dunántúlon, délután már a Duna-Tisza közén is várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megerősödik. A minimumhőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A nappali maximumok nyugaton várhatóan 14 és 20, másutt 21 és 29 fok között alakulnak.

Vasárnap is nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak rövidebb időre süthet ki a nap. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős, a Dunántúlon viharos széllökések kísérhetik. A leghidegebb órákban 10 és 15 fok lehet. Napközben általában 15-20 fokig emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lehet kissé melegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik