Belföld

Elő az esőkabáttal! Záporokkal búcsúzik a hét

eső (eső, időjárás, esernyő, )
eső (eső, időjárás, esernyő, )

A hétvégén helyenként lehetnek záporok, de napsütésre és 20 Celsius-fok körüli hőmérsékleti maximumokra kell számítani.

Pénteken északnyugaton lehet számítani záporesőre, de másutt továbbra is alapvetően derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő ígérkezik. A déli óráktól az északnyugati országrészben a szél északira fordul, megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet nagyrészt 3, 10 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 19, 24 fok között, északnyugaton néhol kevéssel ez alatt várható.

Szombaton északnyugaton többször, másutt csak időnként növekszik meg a felhőzet, de az ország nagy részén sok lesz a napsütés. Északon, északnyugaton néhol záporra is számítani lehet. Az északnyugati és északkeleti országrészben helyenként erős lesz az északi szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

Vasárnap többfelé gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Időnként élénk lesz a szél, viszont ismét 20°C felé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn és kedden többször zavarják meg gomolyfelhők a napsütést, több helyen lehet számítani záporra, zivatarra, hétfőn helyenként élénk, kedden többfelé erős lesz a szél, azonban folytatódik az igazi tavaszi hőmérsékletű idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik