Belföld

Szerdán is tavasz!

A Kisalföldön zivatar, zápor is kialakulhat.

A Földközi-tenger délnyugati medencéjétől Közép-Európán át egészen a kontinens északkeleti részéig magasnyomású zóna húzódik. Területén többnyire napos az idő; délnyugaton nyáriasan meleg van, Spanyolországban már 26, 28 fokig is felmelegszik a levegő. Északkelet felé haladva természetesen csökken a hőmérséklet, de már az Urál előterében is 10 fokot mérnek.

Az anticiklontól északnyugatra és délkeletre ciklonális hatásokra változékony az idő. Európa északi, északnyugati területein gyakran erősen felhős az ég, esőt, záporesőt is jelentenek, de ott sincs hideg.

Egy keskeny felhősáv húzódik jelenleg az Alpok nyugati részétől Dél-Skandinávián át egészen a Barents-tengerig. Ez a felhőzóna szerdán érinti a Kárpát-medencét is, de a térség legnagyobb részén továbbra is kellemes, tavaszi időre számíthatunk.

Kedden derült, száraz idő várható, csak kevés fátyolfelhő lehet. Szerdán a változó felhőzet mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Nyugaton és északon, ahol lesznek erősebben felhős időszakok is, egy-egy zápor is kialakulhat, északnyugaton zivatar sem kizárt. Kedden a Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul, de nyugaton néhány fokkal enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 17 és 22 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik