Szórakozás

Szeszélyes nyár

Derült, ragyogó,verőfényes meleg, napsütéses, kora nyárias: ezekkel a jelzőkkel illethetjük a mai nap időjárását.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint ma derült időre, zavartalan napsütésre számíthatunk. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között várható. Késő estére 12, 18 fok közé hűl le a levegő.

Még pénteken keleten alapvetően derült, napos idő valószínű, a Dunántúlon több lesz a felhő, és északnyugaton már eső, zápor is előfordulhat. A Kisalföldön és az Alpokalján északnyugatira fordul, és időnként megélénkül a szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul.

Hétvégére megérkezik a hidegfront, aminek nyomán csökkenni fog a hőmérséklet, de még így is szép tavaszi időben bízhatunk.

Szombaton északon, északnyugaton erősebben felhős lesz az ég, másutt a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Északon és nyugaton elszórtan várható eső, záporeső. Élénk, az északnyugati és északkeleti országrészben helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között alakul.

Vasárnap nyugaton gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, keleten több órára kisüt a nap. Elszórtan alakul ki zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati országrészben. Élénk lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

A folytatás is tavaszt ígér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik