Belföld

A lógós ovisokra is lecsapna a Jobbik

óvoda (óvoda)
óvoda (óvoda)

Az ellenzéki párt az óvodából igazolatlanul hiányzó gyermekek esetében is megvonná a támogatást a családoktól.

A Jobbik sajnálattal vette tudomásul, hogy a kormánypártok „kettős mércét alkalmaznak” az iskoláztatási és az óvodáztatási támogatások esetében, és nem támogatták az ellenzéki párt javaslatát az igazolatlanul hiányzó óvodások támogatásának megvonásáról – erről Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Közölte: a köznevelési törvény előírja, hogy 2014. szeptember 1-jétől a 3. életévét betöltött gyermeknek legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

Az ellenzéki párt egy törvénymódosítással azt kezdeményezte, hogy az iskoláztatási támogatáshoz hasonlóan a valós okkal nem igazolható hiányzások alkalmával az óvodáztatási támogatásnál is szüneteltethető legyen a családi juttatás. Az Országgyűlés szociális bizottságának kormánypárti többsége azonban nem támogatta a javaslat tárgysorozatba vételét, ami a Jobbik szerint azt bizonyítja, hogy a Fidesz és a KDNP kettős mércét alkalmaz a családi támogatások esetében – tette hozzá Baráth Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik