Belföld

Deutsch a gazemberségről

Az EP-képviselő az MNB elnökeiről. Vélhetően már tudja a jelenlegi nevét.

„Gazember MNB elnökről azt mondani, gazember, az a jegybank függetlensége elleni támadás. Egy tisztességes MNB elnök állandó gyalázása nem az?” – tette fel a kérdést Deutsch Tamás a Facebookon és a Twitteren.

A politikus korábban lapunknak azt mondta, hogy nem a Twitter hozta ki belőle a beszólóst, korábban is ilyen volt.  Szerinte attól még, hogy a műfajra „jellemző a cikizés, a zrikálás, tele van respekttel, tisztelettel, szeretettel”.

Akkor, éppen az MNB-elnököt találgató időszakban az EP-képviselő egyébként azt sem tudta, hogy hívják az MNB-elnököt, mert neki “mindig Surányi ugrik be”. A Fidesz-frakció ülése után – ahol a sajtóhírekkel ellentétben szerinte szó sem volt a jegybankelnökről – mégis volt egy ötlete, hogy egy hülye álhírre reagálva nyilatkozzák azt, “többek javaslata az volt, hogy maradhatna Simor”. Deutsch akkor azt állította, Matolcsyról Brüsszelben csak az ugrik be a külföldieknek, hogy “kiváló munkát végzett az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank ügyvezető igazgatójaként Londonban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik