Belföld

Botrány lehet a sztrájkból

erettsegi(210x140)(2).jpg (érettségi, vizsga)
erettsegi(210x140)(2).jpg (érettségi, vizsga)

Később kezdődhet a pedagógusok tiltakozó akciója, és így veszélyesen közel kerülhet az érettségihez.

Kapcsolódó cikkek

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság továbbra sem foglal állást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatások ügyében beadott kérelmét illetően, hanem továbbküldte a munkáltatói és fenntartói jogokat gyakorló Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, az állásfoglalásukat kérve – derül ki a PDSZ közleményéből.

Emiatt tovább csúszhat a pedagógussztrájk, és egyre közelebb az érettségi időpontja. Ha az EMMI nem mutat végre kompromisszumkészséget, elkerülhetetlennek látszik a botrány – írják.

A farkasvakság súlyos egyéni balesetek okozója lehet. A hatalmi elvakultság, az erőpolitika kultusza, a politikai, szakmai csőlátás a köz oktatásának, nevelésének biztonságát veszélyezteti – fogalmaznak, hozzátéve, hogy a PDSZ továbbra is várja a minisztérium ajánlatát.

Március 20-án első fokon a Fővárosi Törvényszék érdemi vizsgálat nélkül utasította el a PDSZ sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatások ügyében beadott kérelmét.

A szakma kisebbik érdekképviselete februárban döntötte el, hogy a nemzeti ünnep után országos gördülő sztrájkot kezd, miután a szakszervezetnek egyetlen, az oktatási rendszer átalakításával kapcsolatos kérdésben sem sikerült megállapodnia a kormánnyal. Eredetileg a március 18-ai héten kezdték volna meg a tiltakozó akciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik