Belföld vélemény

Beidézte a rendőrség a Népszava egyik kommentelőjét

Az internetes hozzászólok egy korábbi anyagban keresetlen szavakkal illették Papcsák Ferenc Zugló fideszes polgármesterét. Emiatt indult a feljelentés.

Bár a Népszava nem adta ki a rendőrségnek a Papcsák Ferenc zuglói polgármester által feljelentett internetes hozzászólók adatait, egyikük mégis idézést kapott azzal, hogy jelenjen meg a rendőrségen, mert tanúként kívánják kihallgatni a rágalmazás miatt folyó nyomozásban.

Erről az érintett kommentelő tájékoztatta a lapot. Meglepő, hogy miután a Népszava elvileg semmilyen azonosításra alkalmas adatot nem adott át a hatóságnak, vajon miként bukkantak a Papcsákkal foglalkozó cikkhez hozzászóló olvasó nyomára.

Mint korábban írtuk, tavaly novemberben feljelentették a Népszava néhány internetes kommentelőjét. Az eljárás az „Ezren tüntettek Papcsák ellen” című, a lap online felületén még áprilisban megjelent cikkhez érkező hozzászólások miatt indult.

Később kiderült, nemcsak a Népszava, hanem a Hír24 (FN24) egyes kommentelőinek személyes adatait is kéri a XVI. kerületi rendőrkapitányság. A Hír24 egyébként nem tárol adatokat internetes kommentelőiről, mivel facebookos kommentelést használ. Ez azt jelenti, hogy az oldalunkon nem kell regisztrálni vagy személyes adatokat megadni ahhoz, hogy valaki hozzászóljon egy cikkhez, ehhez elég belépni a Facebookra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik