Belföld vélemény

A Hír24 kommentelőit is feljelentették

Papcsák (papcsák ferenc)
Papcsák (papcsák ferenc)

Reggel még arról írtunk, hogy büntetőeljárást folytat a Népszava internetes hozzászólói ellen a XVI. kerületi rendőrkapitányság. Aztán kinyitottuk a postaládánkat...

Nemcsak a Népszava, hanem a Hír24 (FN24) egyes kommentelőinek személyes adatait is kéri a XVI. kerületi rendőrkapitányság. A Zugló fideszes polgármesterével kapcsolatban közölt Papcsák visszavág című anyagunk ugyanis kiverte a biztosítékot. Pontosabban nem a cikk, hanem az ahhoz érkező hozzászólások.

A rendőrség levele alapján a feljelentő – mivel személyiségi jogi perről van szó, nagy valószínűséggel maga Papcsák Ferenc – rágalmazással és becsületsértéssel vádolja négy hozzászólónkat, akiknek személyes adatait most tőlünk kéri a kapitányság. A kommentelők keresetlen szavakkal illették a polgármestert. A feljelentő vélhetően nem ért egyet ezekkel a véleményekkel, ezért tett jogi lépéseket.

A Hír24 egyébként nem tárol adatokat internetes kommentelőiről, mivel facebookos kommentelést használ. Ez azt jelenti, hogy az oldalunkon nem kell regisztrálni vagy személyes adatokat megadni ahhoz, hogy valaki hozzászóljon egy cikkhez, ehhez elég belépni a Facebookra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik