Belföld vélemény

Feljelentették a Népszava kommentelőit

Nepszava(960x640).jpg (népszava, )
Nepszava(960x640).jpg (népszava, )

A lap szerint Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, Zugló polgármestere lehetett a feljelentő.

Büntetőeljárást folytat a Népszava internetes kommentelői ellen a XVI. kerületi rendőrkapitányság. Az eljárás az „Ezren tüntettek Papcsák ellen” című, a lap online felületén még áprilisban megjelent cikkhez érkező hozzászólások miatt indult.

Mivel személyiségi jogi perről van szó, a lap jogi képviselője szerint egyértelmű a következtetés: a feljelentő maga Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere.

Papcsák négy hozzászólást kifogásolt, ebből csak kettő látható a honlapon, a másik kettőt moderálták. Az egyik kommentelő azt írta: „Én, magam, három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsődei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyreállítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!”

A másik hozzászóló úgy fogalmazott: „Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???”

A lap ügyvédje szerint a két vélemény nem lép túl a véleménynyilvánítás szabadságának keretein.

A rendőrség a büntetőeljárásról szóló törvényre hivatkozva a „felhasználói nevek személyek azonosításához szükséges adatait” kérte a Népszavától.  A lap, bár köteles lenne ennek eleget tenni, de keresi annak jogi lehetőségét, hogy mégse kelljen kiadni a személyes adatokat.

A Népszava kommentárja szerint vadásznak olvasóikra. Kárpáti Iván szerkesztőségi vezető azt írja: „Miről szóltak ezek a kommentek? Összefoglaljuk: nem tetszik a rendszer! A kifogásolt szövegek egy részét már mi sem találjuk, mert moderátorunk még akkor törölte őket. Ami megmaradt, vegytiszta véleménynyilvánítás (a parlamentben durvábbakat hallani), de a jelek szerint valaki a szívére vette és feljelentést tett. Mert ilyen cizellált az Ő lelke.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik