Belföld

Víz a metróalagútban

metro-3-as(960x640)(7).jpg (metró, 3-as metró)
metro-3-as(960x640)(7).jpg (metró, 3-as metró)

A Corvin-negyed és a Kálvin tér között volt csőtörés, de nem álltak le a szerelvények, itt-ott azonban beszivárgott a sáros víz.

Víz öntötte el a kék metró vonalát a Corvin-negyed és a Kálvin tér között. A Pénzcentrum.hu egyik olvasójától úgy értesült, a szerelvények az említett szakaszon lelassítottak, a vezetők felhívták az utasok figyelmét a helyzetre, valamint kérték őket, álljanak el az ajtóktól.

A Metróért Egyesület elnöke az Indexnek elmondta, az érintett szakaszon eltört egy körülbelül 500 milliméter átmérőjű, nagynyomású tűzoltó vezeték. Ez az alagút oldalán fut, nagyjából a vonat padlózatának magasságában. A csőtörés oka, hogy a 3-as metró műszaki berendezéseinek nagy része katasztrofális állapotban van, ki kellene cserélni, erre az egyesület már sokszor felhívta a figyelmet, mondta Bíró Endre.

Elnézést kér a BKV

A BKV Zrt. sajtóosztálya a Hír24-et korábban úgy tájékoztatta: egy 180 milliméteres vízcső tört el.Később közleményükben azt írták: egy tűzcsap törése miatt volt vízszivárgás. Az üzemzavar nem veszélyeztette a vonatforgalmat, a metrók mindvégig zavartalanul közlekedtek. Előfordulhatott, hogy egy-egy járműbe beszivárgott a víz, ezért elnézést kért az utasoktól a BKV.

Egyre több a baj

Ugyanezen a szakaszon nemrég a metrók síntörés miatt csak 15 km/órával közlekedtek. A BKV metrós szakszervezetének elnöke szerint a 3-as vonalon lévő 70 kilométernyi sínből 50-et ki kellene cserélni. Gulyás Attila az ATV Startban elmondta, az alagút rekonstrukcióját már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni, a politikusok azonban még az ezévi működtetésre sem látják a fedezetet, nemhogy egy olyan beruházásra, ami akár több száz milliárdjába is kerülhet az államnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik