Belföld

Százmilliós osztogatás a Városházán

húszezer forint (pénz, húszezer forint, )
húszezer forint (pénz, húszezer forint, )

Több mint 300 millió forint jutalmat kaptak tavalyi munkájuk után decemberben a főváros vezetői és a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói - közölte a Városháza a Népszavával.

Összesen ezren részesültek év végi jutalomban a hivatal munkatársai közül. Tarlós István főpolgármester megválasztása óta egyszer sem vett fel év végi prémiumot, ám helyettesei – hasonlóan 2011-hez – igen. Az öt helyettes – Bagdy Gábor, Csomós Miklós, György István, Szeneczey Balázs és Szentes Tamás – tavaly év végén bruttó 1,5-1,5 millió forint plusz pénzt kapott. A 985 fős igazgatási apparátus munkáját fejenként átlagosan 314 ezer forint év végi jutalommal díjazták, összesen 309 millió forinttal.

A Városháza közlése szerint az összeg fedezete ezúttal is az éves bérmaradványkeret volt, “amelyet bérkifizetésén kívül másra, például önkormányzati adósság törlesztésére a jogszabály szerint nem lehet felhasználni” – írja a napilap.

Sok vidéki városvezető azonban elköszönhetett az év végi prémiumától. A Blikk a héten arról számolt be, hogy Orbán Viktor vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmakat.

A napilap a múlt héten először a budapesti kerületek vezetőinek, majd a megyei jogú városok irányítóinak jutalmáról készített összeállítást, valamint megírták azt is, hogy mennyi pénzt osztottak szét az önkormányzati cégek vezetői között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik